Bejelentkezés

Programok

Hibaüzenet

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /var/userdata/web/smartacademy.hu/website/www/yamahazeneiskola/includes/file.phar.inc).

Koraizenei nevelés

Azok a kisgyermekek, akik már egészen kicsi koruktól részesülnek zenei nevelésben, amellett, hogy örömüket lelik a zenében, észrevétlenül megélik kognitív képességeik fejlesztését is: babakorban a zenei hangok hallása, a dalok ?éneklő gügyögése? nagyban hozzájárul az agysejtek közötti kapcsolatok kialakulásához. Ha a babák intenzíven foglalatoskodnak zenével, akkor ?második anyanyelvük? a zenei kommunikáció lesz.
A 4. és az 5. életévük között a gyermekek szókincse ugrásszerűen megnő. Ez az az életkor, amikor megfelelő útmutatások mellett elképesztően átfogó zenei érzékük is kialakul.
Korántsem mellékes tény, ami a kutatásokból kiderül: a közös zenélés fejleszti a szociális viselkedést. Ebben főszerepet játszik a közös élmény megélése, és a tudatos odafigyelés.

Hangszeres oktatás

A hangszeres oktatás áttekinthető csoportokban zajlik. A résztvevők közösen alakítják ki a különböző zenei stílusokból álló repertoárt. Az oktatás legfontosabb eleme a játékos tanulás és a hallásfejlesztés mellett a közös zenélés. A tankönyvek - kották -, playback CD-mellékletet is tartalmazak, amelyek segítik a játékos tanulást, és az otthoni gyakorláshoz is kellő motivációt adnak. Az egyes programokat gyermekeknek, fiataloknak és felnőtteknek egyaránt ajánljuk.
 

Metronom - gyakorláshoz

Írd be a számot a négyzetbe!