Bejelentkezés

Tini-barlang

Mit jelent a kompetencia alapú oktatás?

szep
09

 

Gyakran találkozunk olyan oktatással kapcsolatos fogalmakkal, aminek jelentésével csak részben, vagy egyáltalán nem vagyunk tisztában.

?A kompetenciát úgy kell tekinteni, mint olyan általános képességet, amely a tudáson, a tapasztalaton, az értékeken és a diszpozíciókon alapszik, és amelyet egy adott személy tanulás során fejleszt ki magában.? (Coolahan)

A kompetencia alapú oktatásnak az a célja, hogy gyermekeink a mindennapi életben hasznosítható és alkalmazható tudással rendelkezzenek. Közel egy évtizede került a közbeszédbe ez a fogalom, amióta a PISA-sokk szembesített minket azzal, hogy a közoktatásból kikerülő tanulók nagy része a mindennapi élethez, a továbbtanuláshoz vagy a munkába álláshoz szükséges alapvető ismereteknek nincs birtokában.

A kamaszok

feb
25

 


A szülő legfontosabb tennivalói és buktatói a gyermek tizennégy éves korától felnőtté válásáig.

A 14. és 18. életév közötti szakaszban mind testi, mind lelki síkon komoly, néha viharos változások zajlanak, melyet nehéz kezelni. A tinédzser nehezen találja önmagát, helyét a világban, ítéletei kevésbé árnyaltak, igazságtudata fokozott, viselkedése gyakran hirtelen, indulatos, máskor bizonytalan.
Feliratkozás RSS - Tini-barlang csatornájára