Színek, fények (képzőművészet)

Festészet képzés

Festészet óráinkon az alapvető ismeretektől a progresszív egyéni stílus kialakításáig kísérjük az érdeklődőket. Festészet kurzusunkon tanulhatod meg a tempera és akril festés technikáját a monokróm csendéletfestéstől a színes portré és akt festészetig.

A képzés felépítése

Csoportjainkba bármely szintű rajztudással becsatlakozhatsz, hiszen rajztermeinkben minden hallgatónk a számára megfelelő szintű beállítást rajzolja, a kezdők csendéletnél, a haladók anatómiánál vagy aktnál kezdhetnek, ennek köszönhetően rajzóráinkra bármely hónap elején be lehet csatlakozni. Az sem jelent problémát, ha még sosem, vagy az általánosban rajzoltál utoljára, ha van motivációd és kitartásod, oktatóink iránymutatása a segítségedre lesz. Tanfolyamunk célja a stabil tudás átadása, a rajzi alapok megismertetése és megszilárdítása a kockától az aktig.

Kiktől tanulhatsz?

Bártfai Betty festőművész

Kiket vár rajz, festészet, szobrászat képzésünk?

Szívesen látjuk a művészet iránt érdeklődő, tanulni és fejlődni vágyó hobbista felnőtteket. Akár a rajz élvezetéért szeretnéd fejleszteni képességeidet, vagy ha konkrét elképzeléseid vannak, művésztanáraink segítenek elérni a célodat. De ha művészeti egyetemre szeretnél felvételizni, elengedhetetlen a magas szintű rajzi és festészeti képzettség, oktatóink bármely egyetemi szakirány rajzi elvárásaira felkészíthetnek.

Színek, fények

Festészet, művészetterápia

A foglalkozás célja: élmény és kikapcsolódás ? megszabadulva a mindennapi gondoktól ? az alkotás öröme.

  • tanulás a későbbi, magabiztos, önálló alkotás felé
  • sikerélmény, önbizalom, kreativitás fejlesztése
  • önmaguk megismerése az alkotás folyamata által
  • a festészeti anyagok, módszerek és technikák megismertetése lépésről-lépésre az akvarelltől az olajig
  • jobb agyféltekés rajzoktatás (a látvány utáni realisztikus rajzolás elsajátítása a cél) látás, érzékelés, térérzék javulása, önbizalom erősödése, sikerélmény
  • művészi alkotások létrehozása (a művészet nem más, mint önkifejező eszköz, egy mű pedig a szerző önkifejezése) ? ehhez különböző készségekre is szükség van pl. képzeletből, emlékezetből egy egyéni stílust, mondanivalót önálló festészeti alkotásként létrehoz
  • művészetterápia (művészetében a művész az alkotásán keresztül a világnak mutatja meg magát, a terápiában az alkotó önmagának)

Regisztráljon ingyenes nyílt óránkra!