Programok

 • Babamuzsika

  baba-muzsika

  4 hónapos kortól 18 hónapos korig

  A Baba muzsika foglalkozásokon a gyerekek mindennapjairól szóló történetek, mondókák, versek, dalok feldolgozásával éljük át a meghitt baba-mama kapcsolatot, közös együttlétet. Mesebeli vezetőnk a program hófehér fókafigurája: Robi, aki minden órán velünk játszik.

  A foglalkozásokon különböző érzékszerveket, "tanulási csatornákat" mozgatunk meg ritmus, dallam, és mozgás segítségével. Tudatosan kihasználjuk azokat a szenzomotoros lehetőségeket, amelyek ebben az életkorban a leginkább segítik a befogadást.

  A koncepció alapelve a "szabad felfedezés", ami lehetővé teszi, hogy minden kisgyermek a saját tempójában, érdeklődése és igénye szerint fedezze fel a zene, a zenélés élményét.
  A szülők a foglalkozásokon támogatóként, segítőként és megfigyelőként vannak jelen, hogy gyermekeikkel közösen élhessék át a pillanatok örömét.

  Kik jelentkezhetnek?
  4-18 hónapos gyermekek

  Tananyagok
  Könyv és CD a szülők számára

  A képzés időtartama
  Kb. 1 év.

  További információ a PDF-prospektusban.

  Tanítják

  SmArt Academy - Miskolc

 • Mazsolamuzsika

  mazsola-muzsika

  18 hónapos kortól 4 éves korig

  A program játékosan kelti fel a gyermekek zene iránti érdeklődését, és kedvet csinál annak élményszerű átéléséhez. A kis "Mazsolák" hetente egy alkalommal találkoznak Teddy macival, a program kis figurájával, aki üdvözli őket, és állandó résztvevője a zeneórának.
  A foglalkozásokon a gyermekek által kedvelt témákat választunk, és azokat kreatív zenés-játékos módon dolgozzuk fel. A zenei élményszerzés mellett kiemelt célunk a mozgásfejlesztés-és beszédfejlesztés, a figyelem megtartása, illetve a kreativitás fejlesztése.
  A tanulási folyamatot hangszerekkel segítjük. A fejlesztés középpontjában a zenei képzelőerő, a zene iránti érdeklődés és a zenéléshez szükséges készségek fejlesztése áll. A gyerekek hozzáértő kis muzsikusként élik át a zenehallgatást, és tanulják meg a zene nyelvét, ezáltal ? életkoruknak megfelelő szinten ? nagyon hamar eligazodnak a muzsika világában.

  Kik jelentkezhetnek?
  18 hónapos és 4 év közötti gyermekek (valamelyik szülő kíséretével)

  Tananyagok
  Képeskönyv 1-3, CD-k 1-3, szülők könyve 1-3

  A képzés időtartama
  Kb. 2 év

  További információk a PDF-prospektusban.

  Tanítják

  SmArt Academy - Miskolc

 • Csodamuzsika

  csoda-muzsika

  4 éves kortól 6 éves korig

  A zene bizony önmagában is az, kész csoda!
  Hát még, ha egy kíváncsi, nyitott, és mindent azonnal kipróbálni vágyó kisgyermek találkozik ezzel a lehetőséggel!
  A Csoda muzsika varázsvilágában minden órán igazi hangszerekkel, együtt zenéléssel fejlődhet gyermeke hallása, mozgása, kézügyessége. A zeneórán kis együttes alakul, és minden résztvevő a zenekar tagjaként, az általa választott hangszeren tudásának, és hangulatának megfelelően teheti hozzá zenei ötleteit az órához.
  Gondolná, hogy már az első alkalom után egy zenekar tagjaként mehet haza gyermeke, új élményekkel, és azzal a kíváncsisággal, hogy a következő zeneórán vajon melyik hangszert próbálhatja majd ki? A különböző eszközök sokfélesége, mint például a szintetizátor, a furulya, a gitár, ritmushangszerek, képeskönyvek, zenei CD-k teszik igazán érdekessé és életszerűvé a közös alkotómunkát.
  Mire a tanév végére érnek, biztosan megtalálja csemetéje a neki legnagyobb örömet okozó, számára legkedvesebb hangszert, amivel később még szorosabb "barátságot" köthet.
  A hangszerek megismerése mellett minden órán akciók, kreativitás, ritmus, a zenei memória fejlesztése, és természetesen játékos szolfézstanulás folyik.
  Ez már igazi szakértelem a 4-6 éves kis muzsikusok számára!

  Kik jelentkezhetnek?
  4-6 éves kor közötti gyermekek (valamelyik szülő kíséretével)

  Tananyagok
  Képeskönyv 1-2, CD-k 1-2.

  A program időtartama
  Kb. 2 év

  További információk a PDF-prospektusban.

  Tanítják

  SmArt Academy - Miskolc

 • Kölyökszinti

  kolyok-szinti

  6-tól 8 éves korig

  A program célja az zenei élmény megtapasztalása, a zenélés örömének átélése.
  Változatos munkaformák, feladatok és színes, kísérettel ellátott dallamokon keresztül tanulhatják meg a szintisek a hangszer technikáját, illetve a benne rejlő lehetőségek kihasználását.
  Nincs végtelenített gyakorlás, nincs elrontott ujjrend, csak a zenéből való építkezés, és megmerítkezés a szabad alkotás világában.

  A nagy gonddal és céltudatosan felépített módszer segítségével a gyermekek egyhamar ráéreznek arra, hogy miként tudják kifejezni, megvalósítani saját zenei elképzeléseiket.
  A kölyök-szinti program lehetőséget ad arra is, hogy a zene világnyelvén közvetíthessék akár társaik zenei ötleteit is.
  A foglalkozásokon lehetőség nyílik az egyéni gondolatok, zenei mondanivalók megfogalmazására, de szerezhetők tapasztalatok egy közösség tagjaként, csoportosan is.
  A foglalkozásokon a gyermekek közösen játsszák el a kitalált dallamot, a tanult hangokat, hangsorokat, vagy egész darabokat.
  Eközben a társak ? beleértve a foglalkozást vezető oktatót is -, játszótársként vagy, tanácsadóként működnek közre.
  A foglalkozások során elsajátított elméleti, és gyakorlati tapasztalatokra építve a tanulóknak lehetőségük nyílik arra, hogy egy másik hangszeren is folytathassanak tanulmányokat.

  Kik jelentkezhetnek?
  6-8 év közötti gyermekek

  A képzés időtartama
  Kb. 2-3 év

  Tananyagok
  Tankönyvek CD melléklettel.

  További információ a PDF-prospektusban.

  Tanítják

 • Szinti suli

  szinti-suli

  Gyermekeknek 8 éves kortól, fiataloknak és felnőtteknek

  A zenélést nem lehet elég korán, és elég későn?vagyis: bármely életkorban elkezdeni.

  Olyan hangszert keres, amelyből szinte teljes zenekari hangzást tud előcsalni?

  Hangszínek, ritmusok, lágy és pörgős dallamok megismerése vezet el a szintetizátor varázslatosan sokszínű világába ezeken a zeneórákon.

  Minden résztvevő saját tanulási tempójában és zenei ízlésének megfelelően vehet részt a csoportos foglalkozásokon, amelyeken a legfőbb cél az élményszerű zenélés, az ?örömzene?.

  A ?Fun Key? program kiváló alapozás lehet azoknak, akik szóló karrierre vágynak, de azoknak is, akik együttesben szeretnének játszani.

  A játékosok számára összeállított repertoár a zeneirodalom számos irányzatát felöleli, így a hangszerjáték mellett bőséges zenei és zenetörténeti ismeretekre tesznek szert a jelentkezők.

  Nincs még egy olyan zenei képzés, melyben egyszerre kap ennyi lehetőséget a zenét tanuló: hangszeres, szolfézs-zeneelmélet, harmonizáció, illetve improvizációs képességek fejlesztése terén.

  Kik jelentkezhetnek?
  Gyermekek 8 éves kortól, fiatalok és felnőttek

  Tananyagok
  Tankönyvek- CD melléklettel, további repertoárdarabok.

  További információ a PDF-prospektusban.

  Tanítják

 • Gitár

  gitar


  8 éves kortól, fiataloknak és felnőtteknek

  Szeretnéd feldobni a hangulatot baráti összejöveteleken?
  Szeretnél játszani egy hangszeren, amelyet bármikor, bárhová magaddal vihetsz?
  Szeretsz énekelni, és kísérnéd magad?
  Megérintett már a lágy nyáresti hangulat egy fergeteges, vagy épp andalító gitármuzsikával?
  Ennyi lehetőség rejlene hat húr megpendítésében?

  Minden gondolatod hamar megvalósulhat ezeken a zeneórákon.
  A húrok pengetésével kifejezheted érzéseidet, érzelmeidet, sőt az órákon megtanulhatod a magas színvonalú gitárjátékhoz szükséges technikát is.
  Mindegy tehát, hogy mi a célod: önálló, szóló karrier, vagy a társaság hangulatáról gondoskodnál, akár rock-bandáról álmodozol?
  A mi feladatunk, hogy élményeken át eljuttassunk arra a szintre, amely számodra a legfőbb zenei cél.
  Az órákon önállóan, és csoportosan is gyakorolhatod a hangszertechnikát.
  Segítségedre lesz egy kottapéldákat tartalmazó könyv, illetve a hozzá tartozó CD, amelyen zeni alapokat találsz a gyakorlás megkönnyítésére.
  A tanulandó melódiák a zeneirodalom széles repertoárját fogják át, de az órákon a saját ötletek, hangszerelés, és szerzemények eljátszására is van lehetőség.
  A gitáros foglalkozásokon megtanulhatsz improvizálni, megismerkedhetsz a harmóniákkal és hangszerelési lehetőségekkel is.

  Kik jelentkezhetnek?
  Gyermekek 8 éves kortól, fiatalok és felnőttek

  Tananyagok
  Tankönyvek CD melékletekkel.

  További információ a PDF-prospektusban.

  Tanítják

  SmArt Academy - Miskolc

 • Furulya

  furulya

  6 éves kortól

  Szeretné, ha gyermeke megismerkedne a fúvós hangszerek családjának egyik tagjával?
  Ezeken az órákon nagyon gyorsan zenei sikerélményhez jutnak a gyermekek, hiszen a fúvástechnika játékos elsajátítása után, már az első órán néhány hangot meg tudnak szólaltatni. A felhangzó kis dallamhoz azonnal zenei kíséretet is kapnak a résztvevők, ez még inkább fokozza a zenei élményt.

  Nincs egyetlen kihasználatlan perc sem: az itt töltött időben játék, zenehallgatás, ritmushangszerek, ritmuskártyák, színek, hangok és mozgás, megannyi ? a gyermekek életkori sajátságaihoz igazított ? játékos tevékenység vezet a zene birodalmába.

  Az órákon a hangok megtanulása mellett ? ami a darabok megszólaltatásának csak az ?előszobája? ? auditív és vizuális módon, valamint a hallás, ritmus, finommotorika, memória fejlesztésével tartjuk fenn folyamatosan a gyermekek érdeklődését.

  A tanár segítő és támogató szerepben van jelen, mintegy kísérője a felfedező, tapasztalati úton történő tanulásának.
  A program kidolgozott metodikáját a kottafüzet, és zenei CD segíti. Ezek támogatják, teszik biztossá és élvezetessé az otthoni gyakorlást.
  A tanulandó anyag népszerű melódiák gyűjteménye, amely minden alkalommal inspirálóan hat a kis furulyásokra.
  Mindemellett a csoportos zenélés élményét, a kortársakkal való közösséget is megélik a kicsik ezeken a találkozásokon.

  További információk a PDF-prospektusban.

  Tanítják

  SmArt Academy - Miskolc

 • Zongora

  zongora

  Zenélni öröm! Gyere, csatlakozz hozzánk, próbáld ki, éld át, tapasztald meg! A lehetőség rád vár!

  A zongora tanszak tengernyi érdekességet tartogat számodra! Felfedezheted a hangszer lehetőségeit, gyakorlatot szerzel a kottaolvasás művészetében, képességed, jártasságod fejlődik, eljátszhatod a legismertebb komolyzenei műveket, kedvenc dalaidat, énekeidet.

  Fontosnak tartjuk népi hagyományaink, értékeink őrzését is e hangszeren keresztül, művészi módon adhatod elő az oly sokszor énekelt népdalokat, gyermekdalokat egyaránt.

  Társaiddal az együtt-zenélés alkalmával részese lehetsz egy igazán jó közösségnek, amelyben átéled a közös zenélés örömét. Mindez fejleszti figyelmedet, az alkalmazkodó képességedet egyaránt.

  Sok érdekes elméleti, technikai, gyakorlati tudásanyagot szerezhetsz a különböző játékformák elsajátításával, melyeket a saját művészeti stílusod, egyéniséged segítségével bontakoztathatsz ki. Milyen izgalmas lesz megtanulni, mit jelent a rögtönzés, mit takar az esztétikai érzékenység, hogyan lehet előadni egy művet úgy, hogy értse, élvezze a közönség!

  További információ a PDF-prospektusban.

  Tanítják

  SmArt Academy - Miskolc

 • Jazz-dob

  jazz-dob

  Gyermekeknek 8 éves kortól, fiataloknak és felnőtteknek

  Cél, hogy megkedveltessük veled a dobolást, és hogy el tudd sajátítani azt a tudást, amivel örömmel, önállóan tudsz zenélni egyénileg vagy zenekarban.
  Fontosnak tartjuk, hogy a dobtanulás közben fejlődjön a koordinációs készséged, a zenei hallásod, a zenéhez való hozzáállásod és a koncentráció képességed. Ezek a készségek nem csak a dobtudásodra, hanem a mindennapi életedre is hatással lesznek.
  Doboktatási módszerünk modern zenei alapokra épül, foglalkozunk rock-, pop-, funky-, jazz- és latin zenével.
  Módszerünk alapvető témákat foglal magában: bemelegítés, bemelegítő gyakorlatok, ujjgyakorlatok, dobverő helyes tartása, kéz- és lábtechnikák, négy végtag koordináció, végtag automatizmus, függetlenítés, kottaolvasás, különböző zenei stílusok (rock, blues, latin, jazz, funk), zenei alapra történő kíséret és szóló.
  Várunk sok szeretettel dob órákra Az első bemutatkozó óra ingyenes, amelyen lehetőség nyílik megismerni a hangszert, felmérni jelenlegi zenei tudásod.
  Itt lehetőség nyílik feltenni a dobolással kapcsolatos legfontosabb kérdéseket, illetve ki is próbálható a hangszer.  Oktatást gyerekeknek és felnőtteknek is vállalunk.

  Tanítják

  SmArt Academy - Miskolc

 • Népi hangszerek

  nepi-hangszerek

   

  Iskolánkban többféle népi hangszer tanulására van lehetpőség.

  A citera már a tanulás kezdetekor könnyen megszólaltatható, a gyerekek gyorsan tudnak haladni a zenetanulásban,a korán megtapasztalt sikerélmény erősíti az önbecsülésüket, önbizalmukat.
  Az önálló hangszerjáték mellett a diákoknak nagy örömöt ad a gyermekdalok, népdalok éneklése, saját énekük citerával való kísérete.
  A két kéz különböző feladatának összehangolása, az ének és a citera összecsengésének megvalósítása, a dallamok kotta nélkül való megszólaltatása rendkívül sokoldalúan fejleszti a mozgásos és agyi tevékenységeket. Az önálló citerázás is pozitív élményt ad a diák és a hallgatóság számára, emellett a közösségi muzsikálásban is sokféleképpen alkalmazható.

  A hatlyukú népi furulya a pásztorok hangszere volt. Ez a furulya  az egyik legtermészetesebb anyagból, a fából készül.
  A népi furulya órákon a gyerekdaloktól kezdve fokozatosan jutunk el az egyre nehezebb dallamokig. Egy-egy tanévben a történelmi Magyarország egy-egy tájegységével ismerkedünk meg, továbbá betekintést nyerhetünk az egyes vidékek pásztorkultúrájának hagyományaiba és megtanulhatjuk ezek sajátos játékmódjait. A növendék képességeit és készségeit figyelembe véve, a számára megfelelő dallamok kiválasztásával sajátítjuk el az adott tájegység stílusjegyeit.

  A népi brácsa tanulása

  A koboz alkalmas

  Tanítják

  SmArt Academy - Miskolc

 • Iskola-előkészítő

  iskola-elokeszito


  Azokat az 5-6 éves óvodás gyermekeket várjuk, akiknek szülei nem csupán iskola-előkészítő foglalkozást keresnek, hanem kíváncsiak gyermekük iskolai felkészültségére is.

  A sikeres iskolai teljesítmény előfeltétele, hogy a gyermek készségei megfeleljenek az iskola által támasztott követelményeknek.
  A foglalkozásokon az iskolai érettséghez szükséges részképességeket játékos formában sajátítjuk el, az alacsony létszámú csoportoknak köszönhetően differenciált, egyénre szabott fejlesztésben részesül minden gyermek.

  A fejlesztés a tanulási folyamat legfontosabb elemeire terjed ki: figyelem, emlékezet, téri tájékozódás, észlelés, észlelési területek összekapcsolása, szerialitás (sorrendiség), beszédmegértés.
  A foglalkozások komplex jellegét mozgásos alapstruktúra előremozdításával, az értelmi és a beszéd területeinek összekapcsolásával biztosítjuk.
  A fejlesztés során a célzott részképesség terület fejlődésnek indul, ami lehetőséget jelent a korábban rosszul elsajátított vagy el nem sajátított ismeret újra vagy megtanulására.

  A foglalkozások 45 percesek, a szülők nem vesznek részt, de alapos tájékoztatást kapnak a foglalkozáson történtekről.

  Ajánlott a program: Az iskolába kerülés előtti tanévben.

  Tanítják

  SmArt Academy - Miskolc