Programok

 • Robi

  robi

  4 hónapos kortól 18 hónapos korig

  A Robi foglalkozásokon a gyerekek mindennapjairól szóló történetek, mondókák, versek, dalok feldolgozásával éljük át a meghitt baba-mama kapcsolatot, közös együttlétet. Mesebeli vezetőnk a program hófehér fókafigurája: Robi, aki minden órán velünk játszik.

  A foglalkozásokon különböző érzékszerveket, "tanulási csatornákat" mozgatunk meg ritmus, dallam, és mozgás segítségével. Tudatosan kihasználjuk azokat a szenzomotoros lehetőségeket, amelyek ebben az életkorban a leginkább segítik a befogadást.

  A koncepció alapelve a "szabad felfedezés", ami lehetővé teszi, hogy minden kisgyermek a saját tempójában, érdeklődése és igénye szerint fedezze fel a zene, a zenélés élményét.
  A szülők a foglalkozásokon támogatóként, segítőként és megfigyelőként vannak jelen, hogy gyermekeikkel közösen élhessék át a pillanatok örömét.

  Kik jelentkezhetnek?
  4-18 hónapos gyermekek

  Tananyagok
  Könyv és CD a szülők számára

  A képzés időtartama
  Kb. 1 év

  További információ a PDF-prospektusban.

  Regisztráljon ingyenes nyílt óránkra!

  Tanítják

  SmArt Academy - Miskolc

 • Mazsola muzsika

  mazsola-muzsika

  18 hónapos kortól 4 éves korig

  A program játékosan kelti fel a gyermekek zene iránti érdeklődését, és kedvet csinál annak élményszerű átéléséhez. A kis ?Mazsolák? hetente egy alkalommal találkoznak Teddy macival, a program kis figurájával, aki üdvözli őket, és állandó résztvevője a zeneórának.
  A foglalkozásokon a gyermekek által kedvelt témákat választunk, és azokat kreatív zenés-játékos módon dolgozzuk fel. A zenei élményszerzés mellett kiemelt célunk a mozgásfejlesztés-és beszédfejlesztés, a figyelem megtartása, illetve a kreativitás fejlesztése.
  A tanulási folyamatot hangszerekkel segítjük. A fejlesztés középpontjában a zenei képzelőerő, a zene iránti érdeklődés és a zenéléshez szükséges készségek fejlesztése áll. A gyerekek hozzáértő kis muzsikusként élik át a zenehallgatást, és tanulják meg a zene nyelvét, ezáltal – életkoruknak megfelelő szinten – nagyon hamar eligazodnak a muzsika világában.

  Kik jelentkezhetnek?
  18 hónapos és 4 év közötti gyermekek (valamelyik szülő kíséretével)

  Tananyagok
  Képeskönyv 1-3, CD-k 1-3, szülők könyve 1-3

  A képzés időtartama
  Kb. 2 év

  További információk a PDF-prospektusban.

  Regisztráljon ingyenes nyílt óránkra!

  Tanítják

  SmArt Academy - Miskolc

 • Csoda muzsika

  csoda-muzsika

  4 éves kortól 6 éves korig

  A zene bizony önmagában is az, kész csoda!
  Hát még, ha egy kíváncsi, nyitott, és mindent azonnal kipróbálni vágyó kisgyermek találkozik ezzel a lehetőséggel!
  A Csoda muzsika varázsvilágában minden órán igazi hangszerekkel, együtt zenéléssel fejlődhet gyermeke hallása, mozgása, kézügyessége. A zeneórán kis együttes alakul, és minden résztvevő a zenekar tagjaként, az általa választott hangszeren tudásának, és hangulatának megfelelően teheti hozzá zenei ötleteit az órához.
  Gondolná, hogy már az első alkalom után egy zenekar tagjaként mehet haza gyermeke, új élményekkel, és azzal a kíváncsisággal, hogy a következő zeneórán vajon melyik hangszert próbálhatja majd ki? A különböző eszközök sokfélesége, mint például a szintetizátor, a furulya, a gitár, ritmushangszerek, képeskönyvek, zenei CD-k teszik igazán érdekessé és életszerűvé a közös alkotómunkát.
  Mire a tanév végére érnek, biztosan megtalálja csemetéje a neki legnagyobb örömet okozó, számára legkedvesebb hangszert, amivel később még szorosabb "barátságot" köthet.
  A hangszerek megismerése mellett minden órán akciók, kreativitás, ritmus, a zenei memória fejlesztése, és természetesen játékos szolfézstanulás folyik.
  Ez már igazi szakértelem a 4-6 éves kis muzsikusok számára!

  Kik jelentkezhetnek?
  4-6 éves kor közötti gyermekek (valamelyik szülő kíséretével)

  Tananyagok
  Képeskönyv 1-2, CD-k 1-2.

  A program időtartama
  Kb. 2 év

  További információk a PDF-prospektusban.

  Regisztráljon ingyenes nyílt óránkra!

  Tanítják

  SmArt Academy - Miskolc

 • Kölyök-szinti

  kolyok-szinti

  6-tól 8 éves korig

  A program célja az zenei élmény megtapasztalása, a zenélés örömének átélése.
  Változatos munkaformák, feladatok és színes, kísérettel ellátott dallamokon keresztül tanulhatják meg a szintisek a hangszer technikáját, illetve a benne rejlő lehetőségek kihasználását.
  Nincs végtelenített gyakorlás, nincs elrontott ujjrend, csak a zenéből való építkezés, és megmerítkezés a szabad alkotás világában.

  A nagy gonddal és céltudatosan felépített módszer segítségével a gyermekek egyhamar ráéreznek arra, hogy miként tudják kifejezni, megvalósítani saját zenei elképzeléseiket.
  A kölyök-szinti program lehetőséget ad arra is, hogy a zene világnyelvén közvetíthessék akár társaik zenei ötleteit is.
  A foglalkozásokon lehetőség nyílik az egyéni gondolatok, zenei mondanivalók megfogalmazására, de szerezhetők tapasztalatok egy közösség tagjaként, csoportosan is.
  A foglalkozásokon a gyermekek közösen játsszák el a kitalált dallamot, a tanult hangokat, hangsorokat, vagy egész darabokat.
  Eközben a társak – beleértve a foglalkozást vezető oktatót is -, játszótársként vagy, tanácsadóként működnek közre.
  A foglalkozások során elsajátított elméleti, és gyakorlati tapasztalatokra építve a tanulóknak lehetőségük nyílik arra, hogy egy másik hangszeren is folytathassanak tanulmányokat.

  Kik jelentkezhetnek?
  6-8 év közötti gyermekek

  A képzés időtartama
  Kb. 2-3 év

  Tananyagok
  Tankönyvek CD melléklettel.

  További információ a PDF-prospektusban.

  Regisztráljon ingyenes nyílt óránkra!

  Tanítják

 • Szinti suli

  szinti-suli

  Gyermekeknek 8 éves kortól, fiataloknak és felnőtteknek

  A zenélést nem lehet elég korán, és elég későn…vagyis: bármely életkorban elkezdeni.

  Olyan hangszert keres, amelyből szinte teljes zenekari hangzást tud előcsalni?

  Hangszínek, ritmusok, lágy és pörgős dallamok megismerése vezet el a szintetizátor varázslatosan sokszínű világába ezeken a zeneórákon.

  Minden résztvevő saját tanulási tempójában és zenei ízlésének megfelelően vehet részt a csoportos foglalkozásokon, amelyeken a legfőbb cél az élményszerű zenélés, az ?örömzene?.

  A ?Fun Key? program kiváló alapozás lehet azoknak, akik szóló karrierre vágynak, de azoknak is, akik együttesben szeretnének játszani.

  A játékosok számára összeállított repertoár a zeneirodalom számos irányzatát felöleli, így a hangszerjáték mellett bőséges zenei és zenetörténeti ismeretekre tesznek szert a jelentkezők.

  Nincs még egy olyan zenei képzés, melyben egyszerre kap ennyi lehetőséget a zenét tanuló: hangszeres, szolfézs-zeneelmélet, harmonizáció, illetve improvizációs képességek fejlesztése terén.

  Kik jelentkezhetnek?
  Gyermekek 8 éves kortól, fiatalok és felnőttek

  Tananyagok
  Tankönyvek- CD melléklettel, további repertoárdarabok.

  További információ a PDF-prospektusban.

  Regisztráljon ingyenes nyílt óránkra!

  Tanítják

  SmArt Academy - Miskolc

 • Gitár

  gitar


  8 éves kortól, fiataloknak és felnőtteknek

  Szeretnéd feldobni a hangulatot baráti összejöveteleken?
  Szeretnél játszani egy hangszeren, amelyet bármikor, bárhová magaddal vihetsz?
  Szeretsz énekelni, és kísérnéd magad?
  Megérintett már a lágy nyáresti hangulat egy fergeteges, vagy épp andalító gitármuzsikával?
  Ennyi lehetőség rejlene hat húr megpendítésében?

  Minden gondolatod hamar megvalósulhat ezeken a zeneórákon.
  A húrok pengetésével kifejezheted érzéseidet, érzelmeidet, sőt az órákon megtanulhatod a magas színvonalú gitárjátékhoz szükséges technikát is.
  Mindegy tehát, hogy mi a célod: önálló, szóló karrier, vagy a társaság hangulatáról gondoskodnál, akár rock-bandáról álmodozol?
  A mi feladatunk, hogy élményeken át eljuttassunk arra a szintre, amely számodra a legfőbb zenei cél.
  Az órákon önállóan, és csoportosan is gyakorolhatod a hangszertechnikát.
  Segítségedre lesz egy kottapéldákat tartalmazó könyv, illetve a hozzá tartozó CD, amelyen zeni alapokat találsz a gyakorlás megkönnyítésére.
  A tanulandó melódiák a zeneirodalom széles repertoárját fogják át, de az órákon a saját ötletek, hangszerelés, és szerzemények eljátszására is van lehetőség.
  A gitáros foglalkozásokon megtanulhatsz improvizálni, megismerkedhetsz a harmóniákkal és hangszerelési lehetőségekkel is.

  Kik jelentkezhetnek?
  Gyermekek 8 éves kortól, fiatalok és felnőttek

  Tananyagok
  Tankönyvek CD melékletekkel.

  További információ a PDF-prospektusban.

  Regisztráljon ingyenes nyílt óránkra!

  Tanítják

  SmArt Academy - Miskolc

 • Furulya

  furulya

  6 éves kortól

  Szeretné, ha gyermeke megismerkedne a fúvós hangszerek családjának egyik tagjával?
  Ezeken az órákon nagyon gyorsan zenei sikerélményhez jutnak a gyermekek, hiszen a fúvástechnika játékos elsajátítása után, már az első órán néhány hangot meg tudnak szólaltatni. A felhangzó kis dallamhoz azonnal zenei kíséretet is kapnak a résztvevők, ez még inkább fokozza a zenei élményt.

  Nincs egyetlen kihasználatlan perc sem: az itt töltött időben játék, zenehallgatás, ritmushangszerek, ritmuskártyák, színek, hangok és mozgás, megannyi – a gyermekek életkori sajátságaihoz igazított – játékos tevékenység vezet a zene birodalmába.

  Az órákon a hangok megtanulása mellett – ami a darabok megszólaltatásának csak az ?előszobája? – auditív és vizuális módon, valamint a hallás, ritmus, finommotorika, memória fejlesztésével tartjuk fenn folyamatosan a gyermekek érdeklődését.

  A tanár segítő és támogató szerepben van jelen, mintegy kísérője a felfedező, tapasztalati úton történő tanulásának.
  A program kidolgozott metodikáját a kottafüzet, és zenei CD segíti. Ezek támogatják, teszik biztossá és élvezetessé az otthoni gyakorlást.
  A tanulandó anyag népszerű melódiák gyűjteménye, amely minden alkalommal inspirálóan hat a kis furulyásokra.
  Mindemellett a csoportos zenélés élményét, a kortársakkal való közösséget is megélik a kicsik ezeken a találkozásokon.

  További információk a PDF-prospektusban.

  Regisztráljon ingyenes nyílt óránkra!

  Tanítják

  SmArt Academy - Miskolc

 • Cheeky Monkey

  cheeky-monkey

  Iskolánkban gyermekük a lehető legbarátságosabb környezetben tanulhatnak angol nyelvet. Köztudott, hogy gyermekeinkben a nyelvtanulásra irányuló alapvető fogékonyságuk miatt érdemes minél hamarabb képezni, tanítani őket egy második nyelvre.

  A tanulás terepe a játék. Arra törekszünk, hogy minél színesebb és játékosabb szituációkban úgy tanítsuk gyermekeiket, hogy azt szinte észre se vegyék.

  Elsősorban az 5-6 és a 6-7 éves korosztályt célozzuk meg, Óráinkon olyan szavakat tanulunk meg, melyeket a gyermek mindennapjaiban is használ rendszeresen, mint pl.: testrészek, érzéseket kifejező melléknevek, utasítások, köszöntési formák, ételek? stb.

  Cheeky Monkey egy nagyon barátságos és szerethető kismajom, aki köré tananyagunkat építettük. Angol nyelvű könyvünkből történeteken keresztül mutatjuk be Cheeky Monkey kalandjait, barátait, és hol, merre járt.

  Cheeky Monkey történetei és dalai segítenek átélni Cheeky mindennapjait, így játékosan tudják megtanulni az aktuális szavakat és a szituációkhoz kapcsolódó mondatokat, kifejezéseket.

  Célunk az, hogy a tanév végére gyermekük rendelkezzenek egy tág angol szókinccsel, mellyel ki tudják fejezni gondolataikat. A nyelvtanulást családi programmá tesszük azzal, hogy a világhálón található animációk/oktató videók otthoni feldolgozásához a szülők segítségét is igénybe vesszük.

  Regisztráljon ingyenes nyílt óránkra!

  Tanítják

  SmArt Academy - Miskolc

 • MoreToMath (LEGO Matek)

  Játékos matematika - bevezetés a matematika világába

  A matematika problémák nehezen fogalmazhatóak meg egy kisgyermekek számára. Gyakran okoz problémát, hogy az elvont gondolkodás, hogyan építhető be a problémamegoldó folyamatba. De ez az innovatív osztálytermi készlet a jól ismert LEGO kockát hívja segítségül, hogy az elvont matematikát kézzelfoghatóvá tehessük.

  Magával ragadó és szórakoztató tanulási tapasztalatok

  A MoreToMath szett 1-2, úgy épülhet be az órába a tananyagot támogatva, hogy közben inspirál a csapatmunkára, ösztönzi a kitartást, és elősegíti a pozitív hozzáállást a matematikai problémák megoldásának ösztönzéséhez.

  OKTATÓK VÉLEMÉNYE A MORETOMATH OKTATÓCSOMAGRÓL
  ÉS A LE MINDSTORMS EV3 PROGRAMOZHATÓ ROBOTRÓL.
  A LEGO Matematika szett az alábbiak elsajátítását erősíti:

  Problémamegoldás: A gyakorlatok segítik a matematikai problémamegoldást és az ahhoz vezető utat erősítik: elemzés, érvelés, kitartás, precizitás, modellezés, bemutatás.
  Megértés: Fejleszti a matematikai látásmódot szemléletet és megközelítést. alapműveleti szinten algebrai gondolkodásmódban, mérési feladatokban, geometriai és térbeli feladatokban.
  Együttműködések: erősíti a csapatban való munkát, hiszen a gyerekeknek együtt kell gondolkodniuk dolgozniuk a megoldásokon.
  Kommunikáció: beszéd, hallgatás, a feladatok megoldásának egymás közti bemutatásával.
  Technológia: integrálása a digitális eszközök segítségével a MathBuilder interaktív tábla szoftverekkel.

  Regisztráljon ingyenes nyílt óránkra!

  Tanítják

  SmArt Academy - Miskolc

 • Színjáték

  szinjatek

  Mintha Színház

  Az alsó tagozatosok nevelésében, fejlesztésében kiemelt szerepe lehet a drámajátéknak, mivel ez a nagyon fogékony korosztály a játékon keresztül jól motiválható. A kisiskolás gyerekek fő tevékenysége a játék, természetes életforma, számára létszükséglet, az életre való előkészület nem tudatosított formája. A játékos munka teremti meg azt a légkört, amelyben a gyermek élni, tevékenykedni tud, ezért szükséges megteremteni számukra a játékalkalmakat. Erre a drámapedagógia a legalkalmasabb, hiszen a játékokon keresztül fejlődik a gyermekek önkifejezése, gondolkodáskészsége, kooperatív készsége, melynek hatására az iskolai életben könnyebben megállják helyüket. Ez igaz a nagyobb gyermekekre is.

  A drámajátékok célja az élményen keresztül történő megértés, valamint a kommunikáció, a kooperáció, a kreativitás fejlesztése. A közös, aktív tevékenységek élménye révén segíti elő a tanulók alkotó- és kapcsolatteremtő készségének kibontakozását, összpontosított, megtervezett munkára szoktatását, testi-térbeli biztonságának javulását, idő- és ritmusérzékének fejlődését. Hozzájárul mozgásuk harmóniájához és beszédük tisztaságához, szolgálja ön- és társismeretük gazdagodását, segít az oldottabb és könnyebb kapcsolatépítésben és az önkifejezésben. Különösen alkalmas a fogékonyság, a fantázia, a koncentráció, valamint a tolerancia és az együttműködés fejlesztésére. A tanulói tevékenységek a gondolatok és érzelmek kifejezését szolgálják.

  A drámapedagógia az a művészetpedagógiai irányzat, amely a dráma és a színház eszközeit sajátos módon használja a nevelésben. Gyakorlatokkal és játékokkal segíti a valóság átélését, az emlékek megőrzését, a figyelem fejlesztését, az alkotás szabadságával való megismerkedést, s ezen keresztül a csoport és az egyén fejlődését. A megismerés örömétől a kifejezés, az élménymegosztás öröméig juttatja el a határozott célt szolgáló gyakorlatokban és a drámajátékokban résztvevőket. A drámatanár által tudatosan kialakított helyzetekbe kerülvén, jelentős helyzetfelismerési és döntési készség alakul ki a játszókban. (BÁTHORY?FALUS 1997.: 305)

  A drámapedagógia gyakorlatok segítik az érzelmi és intellektuális tanulást az átélés-megélés-tudatosítás, és a döntési helyzeteken keresztül. Fejlesztő hatása abban rejlik, hogy cselekvést, aktív közreműködést követel minden résztvevőtől, ami által nem valóságos körülmények között élnek át valóságos érzelmeket, hiszen a drámajátékok a ?mintha? világába repítenek.

  Regisztráljon ingyenes nyílt óránkra!

 • Színek, fények (képzőművészet)

  Festészet képzés

  Festészet óráinkon az alapvető ismeretektől a progresszív egyéni stílus kialakításáig kísérjük az érdeklődőket. Festészet kurzusunkon tanulhatod meg a tempera és akril festés technikáját a monokróm csendéletfestéstől a színes portré és akt festészetig.

  A képzés felépítése

  Csoportjainkba bármely szintű rajztudással becsatlakozhatsz, hiszen rajztermeinkben minden hallgatónk a számára megfelelő szintű beállítást rajzolja, a kezdők csendéletnél, a haladók anatómiánál vagy aktnál kezdhetnek, ennek köszönhetően rajzóráinkra bármely hónap elején be lehet csatlakozni. Az sem jelent problémát, ha még sosem, vagy az általánosban rajzoltál utoljára, ha van motivációd és kitartásod, oktatóink iránymutatása a segítségedre lesz. Tanfolyamunk célja a stabil tudás átadása, a rajzi alapok megismertetése és megszilárdítása a kockától az aktig.

  Kiktől tanulhatsz?

  Bártfai Betty festőművész

  Kiket vár rajz, festészet, szobrászat képzésünk?

  Szívesen látjuk a művészet iránt érdeklődő, tanulni és fejlődni vágyó hobbista felnőtteket. Akár a rajz élvezetéért szeretnéd fejleszteni képességeidet, vagy ha konkrét elképzeléseid vannak, művésztanáraink segítenek elérni a célodat. De ha művészeti egyetemre szeretnél felvételizni, elengedhetetlen a magas szintű rajzi és festészeti képzettség, oktatóink bármely egyetemi szakirány rajzi elvárásaira felkészíthetnek.

  Színek, fények

  Festészet, művészetterápia

  A foglalkozás célja: élmény és kikapcsolódás ? megszabadulva a mindennapi gondoktól ? az alkotás öröme.

  • tanulás a későbbi, magabiztos, önálló alkotás felé
  • sikerélmény, önbizalom, kreativitás fejlesztése
  • önmaguk megismerése az alkotás folyamata által
  • a festészeti anyagok, módszerek és technikák megismertetése lépésről-lépésre az akvarelltől az olajig
  • jobb agyféltekés rajzoktatás (a látvány utáni realisztikus rajzolás elsajátítása a cél) látás, érzékelés, térérzék javulása, önbizalom erősödése, sikerélmény
  • művészi alkotások létrehozása (a művészet nem más, mint önkifejező eszköz, egy mű pedig a szerző önkifejezése) ? ehhez különböző készségekre is szükség van pl. képzeletből, emlékezetből egy egyéni stílust, mondanivalót önálló festészeti alkotásként létrehoz
  • művészetterápia (művészetében a művész az alkotásán keresztül a világnak mutatja meg magát, a terápiában az alkotó önmagának)


  Regisztráljon ingyenes nyílt óránkra!

 • Személyiségfejlesztés (Önismereti, szabad interakciós csoport)

  szemelyisegfejlesztes-onismereti-szabad-interakcios-csoport

  Miért lehet szükségünk önismereti munkára?

  Bizonyos tekintetben mindenkinek szüksége van arra, hogy ismerje és megértse önmagát.

  Az igény forrása lehet:

  • a személyes hatékonyságunk fokozása;
  • a tudatosságunk növelése;
  • öngyógyító törekvés (belső harmóniánk, nyugalmunk megteremtése és belső feszültségeink csökkentése); vagy csupán a kíváncsiság is. 

  Önismeretünk a magunkra vonatkozó tapasztalatok összessége, amely beépül az énképünkbe, személyiségünk struktúrájába, majd viselkedésünk, gondolkodásunk és reakcióink változásaihoz vezet. Az önismeret nem egy végleges állapot, hanem az életünk során folyamatosan változik, azáltal, hogy egyre több területen tudjuk kipróbálni magunkat és egyre több emberrel kerülünk kapcsolatba.

  Önismeretszerzés módjai, forrása a többi ember vagy saját tapasztalatunk:

  • Metakommunikációs jelzések helyes értelmezése.
  • Őszinte, segítő barátokhoz, csoportokhoz tartozás.
  • Család segítsége, támogatása.
  • Kritikus helyzetekben szakember felkeresése (pszichológiai tanácsadás).
  • Önismereti igény, önismereti csoportban való részvétel.
  • Pszichológiai kultúra tanulmányozása (film, színház, könyv).
  • Önmegfigyelés.

  A csoport segítséget nyújt, hogy belső erőt megtapasztalva a képességek és a tehetségek kiteljesedéséhez.

  Célja, hogy a tagok megvizsgálják énképüket, s a csoportban megélt tapasztalataik segítségével fejlesszék személyiségüket.

  Ereje az elfogadó légkör megtapasztalásában, valamint a különböző szempontok megjelenésében, a társas interakciók változatosságában rejlik.

  szemelyisegfejlesztes2

  Az önismereti csoportok jelentősége:

  Önismeret birtokában a személy

  • sikeresebben oldja meg problémáit,
  • hatékonyabban kezeli társas kapcsolatait és konfliktusait,
  • képes tudattalan késztetéseit feldolgozni,
  • kudarcok után új célt találni
  • testi-lelki betegségből könnyebben kigyógyulni.

  Önismeret nélkül nem érthetjük meg a körülöttünk lévő világot, ez az alapja embertársaink megismerésének. Az érett személyiség magas fokú önismerete segíti önmegvalósítását. Az önismeret és helyes önértékelés hozzájárul a boldog és sikeres élet kialakításához, a lelki egészség megteremtéséhez.

  Az önismereti csoport általában 6-15 főből áll, és  olyan védett közeget biztosít, melyben a különféle (életvezetési, önértékelési, párkapcsolati) problémák megbeszélhetőkké, feldolgozhatókká válnak.

  Kompetenciák: A résztvevő legyen képes önmaga és csoporttársai megismerésére, személyisége intrapszichés sajátosságainak és aktuális állapotának megfelelő nyílt és aktív viselkedésre, a csoportszabályokhoz való alkalmazkodásra.

  Módszerek: Előadás, Helyzetgyakorlatok, játékok, Tréning módszerek (beszélgetés ? beszélgetés vezetése, vita ? vita vezetése, egyéni, páros és csoportos feladatmegoldások, párok és csoportok alakítása, reagálás önmagunkra és a társakra, improvizáció)

  Regisztráljon ingyenes nyílt óránkra!