Hírek, események

Nyílt órák: Korai zenei nevelés

2019-ben is lehetőséget adunk, hogy csatlakozhass hozzánk! A zenei nevelést - ahogy Kodály Zoltán mondta - az édesanya születése előtt 9 hónappal kell elkezdeni... :-)

Tanulj meg egy hangszeren játszani!

A karácsonyi ajándékként megvásárolt hangszer csak az egyik feltétele annak, hogy tudj játszani egy hangszeren! A másik "hozzávaló" a sok gyakorlás, a jól ütemezett feladatok, amelyet csak egy profi tanár képes neked megadni! Gyere el egy ingyenes?

2019.01.09 Cheeky Monkey nyílt óra

Továbbra is várjuk még az érdeklődőket a következő heti (2019.01.16-án,. 17:00 órától tartandó nyílt óránkra!

Cheeky Monkey nyílt óra

Ingyenes nyílt órát tartunk: 2019.01.09-én és 2019.01.16-án 17:00 órától Várjuk az 5-6 éves - óvodás - érdeklődőket (és természetesen szüleiket) ingyenes próbaóránkra, amely során megtapasztalhatod, hogy tudod az angol nyelvet játékos formában megalapozni!

Legózz a suliban! - Így tanítanak ma a legmenőbb tanárok

Amikor igyekeztem összeszedni a tudnivalókat jelen cikk megírásához nagyon hamar a szemembe ötlött egy könyv, a ?Robotika feladatgyűjtemény?. Mert az én időmben legfeljebb matematika, fizika vagy kémia feladatgyűjteménnyel találkoztam és azt hiszem egy?

Zenei készségfejlesztés kisgyermekkorban

Janurik Márta hegedűművész, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának docense. Zenészeket oktató művésztanárként fordult érdeklődése a zenei nevelés felé. Kutatásai, amelyeket doktori disszertációjában foglalt össze, eddigi?

Mikor kezdjük a zenei nevelést?

Jól ismerjük Kodály válaszát: kilenc hónappal a gyermek születése előtt. 1966-ban Párizsban egy zenepedagógiai ülésszakon azzal toldotta meg ezt, hogy jobb kilenc hónappal az anya születése előtt megkezdeni. Mielőtt elmosolyodnánk, hogy újra egy?

2018.12.20 Isten pénze - Karácsony a Bársonyban

Kollégáinkból és növendékeinkből álló zenekar kíséretével adták elő iskolánk drámásai, táncosai, és a Bársony Iskola tanulói az Isten pénze c. musicalt.

Miben segít a korai zenei nevelés?

A kisgyermek egészen kicsi, magzati korától kezdve kapcsolatban van a zenével, hiszen az emberi hangokból is először a ritmust, a hangszínt érzékeli. Később a családban találkozik a vele, az anya beszéde, becézgetése, éneke, az apa játéka, játékos?

SmArt Academy - Nyílt nap a zenesuliban

A Smart Academy 2018.06.09-én 9:00-12:00, valamint 14:00-16:00 között nyílt órákat tart, ahol kötetlen formában ismerkedhetsz meg programjainkkal, próbálhatod ki magad.

Cheeky Monkey - nyílt óra

5-6 éves gyermekek számára szervezett angol nyelvoktatási program.

Kedd - a szokásos rendben

Kedden Zsóka néni már vélhetően tud órát tartani, mindenkit várunk szeretettel!